3 tips til at pifte børneværelset op

0
3260

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Hvem indretter børneværelset – dig eller dit barn? Når barnet er spædt, er det selvfølgelig kun dig, der kan indrette, men når barnet bliver større, vil det helt sikkert også gerne have lidt medbestemmelse. Trænger børneværelset til at blive piftet op? Så læs med her og få tips til, hvordan du kan skabe mere liv og hygge i værelset i samarbejde med dit barn.

Få barnets yndlingsfarver frem

Legetøj og interiør til børn er normalt meget farverigt, og hvis du er lidt farveforskrækket, kan det være svært også at skulle give de fine, hvide vægge farver. Men dit barn vil helt sikkert juble over at få sin yndlingsfarve på væggene. Hvis det alligevel bliver lidt for meget, så kan du overveje i stedet at lade dit barn vælge nyt sengetøj, et gulvtæppe eller gardiner i yndlingsfarverne.

Det skal indbyde til leg og hygge

Børneværelsets måske vigtigste funktion er, at det skal leges og hygges i. Det skal med andre ord være trygge og rare rammer for dig og dit barn. Tænk derfor gerne i bløde møbler, muligheder for at lave huler, interiør der kan få fantasien i gang hos barnet og lignende. F.eks. har legetøj og interiør til børn far Børnenes Kartel fokus på netop at være stimulerende for barnet og skabe gode rammer for både afslapning og sjov.

Pynt op med legetøj og yndlingsbøger

Hvem siger, at pynt kun skal være til pynt? Hvad med at skabe liv i børneværelset ved at bringe legetøjet frem fra kasser og skabe og have det stående på små hylder eller åbne reoler i stedet? Du kan også købe fine boghylder til dit barns yndlingsbøger, så I hurtigt kan finde den frem og læse lidt, eller åbne kurve til bamserne, så barnet altid kan nå dem. Det vil skabe hygge i rummet og stimulere til leg.