4 tips til at udnytte pladsen på terrassen optimalt

0
2791

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Terrassen er et fremragende frirum, når solen står højt på himlen i de varme sommermåneder. Det er her, der er plads til afslapning, og det er samtidig terrassen, som danner ramme om de fleste måltider i løbet af sommeren.

Når sommeren er over os, valfarter vi danskere ud under den åbne himmel. Det er følelsen af frihed, der lokker, og er der noget mere afslappende end at tage en hel dag ud af kalenderen for at tilbringe den på terrassen? 

De fleste danskere har en terrasse, men det er de færreste, som udnytter pladsen optimalt. Herunder følger en række tips til, hvordan du får mest ud af din terrasse. Det gør sig gældende, uanset hvor mange kvadratmeter du har at gøre godt med.

Lav flere rum på terrassen

Hvis din terrasse er af en vis størrelse, kan du med fordel indrette den med flere rum. Brug planter, krydderurter og blomster i forskellige krukker til at skabe varierende rum på din terrasse. Det giver mulighed for at bruge den på forskellige måder.

Det kan eksempelvis være et rum, der danner ramme om måltiderne, og et hvor du kan slappe af og læse en god bog. Du kan gå all in og skifte belægning på terrassen, hvis du ønsker, det skal fremgå tydeligt, hvor spise-zonen ender, og afslapnings-zonen begynder.

Indret et optimalt spisested

Terrassen er det sted, vi nyder de fleste af vores måltider, hvis vi er så heldige at have en. Det stiller krav til spisestedet, som skal være både komfortabelt, fyldt med plads og placeret korrekt i forhold til solen.

Glem ikke loungeområdet

Et loungeområde er et område, hvor man kan sidde en komfortabel og afslappet stilling og nyde et godt glas rosévin, når familie og venner er på besøg. Det er det sted, man placerer sig, når man har fordøjet aftensmaden og blot har behov for at slappe af og nyde dagens sidste timer.