5 ting du kan erstatte med bambus i hverdagen

0
489

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Bambus er et fantastisk materiale, der er meget bæredygtigt. Det er derfor en god idé at erstatte nogle af de ting, du bruger i hverdagen, med bambus. Det kan for eksempel være bambus kuvertlagen eller bambus håndklæder. Her får du 5 ideer til ting, du kan erstatte med bambus.

1. Bambus kuvertlagen

En af de ting, du kan erstatte med bambus, er almindelige kuvertlagen. Almindelige kuvertlagen er ofte lavet af plastik, og det er ikke særligt bæredygtigt. Men hvis du erstatter dem med bambus kuvertlagen, så er det meget bedre for miljøet.

2. Bambus håndklæder

Bambus håndklæder er også meget bæredygtige. De er lavet af bambus, og det er et materiale, der vokser meget hurtigt. Det betyder, at det er meget mere bæredygtigt end almindelige håndklæder. Dertil er bambus også hurtigt tørt, og det er derfor også meget mere anvendeligt end almindelige håndklæder. Foruden at det er allergivenligt, så man skal ikke bekymre sig om husstøvmider på samme måde som ved eksempelvis bomuld eller uld. Så er du allergikere, så kan du altså med ro i maven gå ud og købe bambus håndklæder.

3. Bambus bestik

Noget helt andet, som du også kan få i bambus er bambus bestik, hvilket også er et godt alternativ til almindeligt engangsbestik. Det er lavet af bambus, og det er meget mere bæredygtigt. Dertil så kan du også genbruge det, fremfor plastisk bestik. Faktisk kan man i dag som et alternativ til plastisk, i højere grad finde engangsbestik i bambus, hvilket også er meget mere bæredygtigt.

4. Bambus tallerkener og skåle

Du kan også erstatte dine almindelige tallerkener og skåle med bambus. De er lavet af bambus, og det er derfor et meget mere bæredygtigt alternativ. Du kan bruge dem til almindelig brug, og de er også meget praktiske, når du skal bruge engangstallerkener til eksempelvis en fest.

5. Tandbørste

Det sidste, du også kan erstatte med bambus, er tandbørsten. De fleste tandbørster er i dag lavet af plastik, og det er ikke særligt miljøvenligt. På den anden side er bambus tandbørster meget mere bæredygtige. Du kan derfor med fordel overveje at erstatte dine tandbørster med bambus.

Konklusion

Som du kan se, er der mange ting, du kan erstatte med bambus. Det er et meget bæredygtigt materiale, og du kan derfor gøre en stor forskel for miljøet ved at erstatte mange af de ting, du bruger i hverdagen, med bambus.