Corona kan give depressioner og angst

0
3024

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Lige nu er det i den grad blevet forår. Fugle synger, solen skinner og vejret er blevet lunt. Det burde være nu, alle var glade og når vinterens koldere og mere grå vejr har sluppet os. Alt er som bekendt dog ikke som det plejer. I år er vi nemlig alle sammen blevet bombarderet med ord som pandemi, corona , finanskrise, livstruende, afstand og mange andre forfærdelige og meget negative ord.

Covid-19 har lagt sin store klamme hånd ned over verdenssamfundet, og trykket på den hele store pause-knap. Det er som samfundet næsten er stoppet op. Mange har været i karantæne, isolation eller er måske “bare” blevet hjemsendt eller sågar fyret. I løbet af de sidste par måneder, har mange hundrede tusinde danskere fået deres liv vendt på hovedet. Nogle har måtte se deres livsværk smuldre mellem hænderne, andre har mistet deres arbejde. Andre har mistet familiemedlemmer og nære venner til den frygtelige sygdom.

Mange lever alene

Der er mange der har været mere eller mindre isoleret siden det har startede. Det kan være syge, svage eller ældre. At leve i længere tid i isolation, kan udvikle sig til en depression, da vi mennesker er skabt til at være sammen med andre. Der er trods alt en grund til at en af de straffe man bruger i fængsler er isolation.

Hvis man er blandt dem der er isoleret, kan det være en rigtig god ide at tage kontakt til en psykolog, der kan hjælpe med at bearbejde nogle af de ting. Der er mange psykologer der har online konsultationer i øjeblikket, eksempelvis denne psykolog i Aarhus. 

Mange lever i frygt

Der er også mange, måske især unge, der tager meget let på corona, og ikke overholder retningslinjerne, fordi de på ingen måde er bange for virussen. Der er dog også rigtig mange, der er i den helt modsatte båd er er angst for at blive udsat. Det kan være, det er nogen der er udsatte eller i forvejen syge. Det kan også være personer der er i familie med alvorligt syge, som ikke kan tåle at blive udsat for corona.

Disse mennesker kan komme til at leve i en konstant angsttilstand, hvor de er bange for at bevæge sig uden for en dør, fordi andre ikke tager den hensyn der skal til.

De fleste der rammes af corona kommer sig rimelig hurtigt, det psykiske kan tage længere tid at få bearbejdet.