Er du mest til køb eller leje af sommerhus?

0
1924
Er du mest til køb eller leje af sommerhus?

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Fred og ro. Natur og dyreliv lige rundt om hjørnet. Det klinger meget godt i mange danskeres ører. Af samme grund er flere og flere begyndt at kigge nærmere på fritidsboliger, der er placeret lide uden for Danmarks største byer. Ønsker man at købe eller leje en bolig centralt i en af disse byer og samtidig have mulighed for at byde naturen velkommen inden for få minutter, kommer det til at kunne mærkes på kistebunden. Det er nemlig på ingen billigt, hvis man ønsker enten vand, skov eller åbne vidder i nærheden af bare en smule form for civilisation.

Derfor søger mange danskere også til de små øer, vi har i Danmark. På disse små og mere eller mindre ubeboede øer kan man finde boliger og fritidshuse til ganske overkommelige priser, men med i prisen skal der også medregnes ekstra transporttid, som oftest foregår over broer eller via små færger. Nogle steder er det endda helt uden mulighed for at tage bilen med. Ergo kan det for nogen blive en for stor mundfuld, hvis bilen ikke kan komme med ombord på en færge. I stedet er sommerhusudlejning blevet voldsomt populært, da både udlejeren og lejeren kan få gavn af dette forhold.

Lejeren slipper for de faste udgifter, der hører med til at vedligeholde et sommerhus, og udlejere kan få en ekstra indtægt – i nogle perioder væsentlig højere end andre. Sommerhusudlejning er specielt i disse tider blevet virkelig populært, da sommerferier verden over er blevet aflyst på stribe grundet den hyppigt debatterede Corona-virus. Der er faktisk så meget gang i sommerhusudlejning og udlejning af fritidsboliger, at der er mangel på sommerhuse i øjeblikket. Så har du et sommerhus i en af de populære områder, så er det med at slå til nu, hvor der stadig virkelig er gang i markedet. Du kan læse mere om sommerhusudlejning her.