Er du sikret, hvis du bliver fyret?

0
1938

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Rigtig mange lønmodtagere er i dag medlem af en a-kasse, og er sikret at de kan få en stor del af hvad der svarer til deres løn udbetalt, hvis de skulle gå hen og blive fyret fra deres nuværende arbejde.

Desværre er der i dag også alt for mange som endnu ikke er meldt ind i en a-kasse, og kan dermed kun forvente en indkomst, hvad der svare til en kontanthjælp – som er væsentlig lavere end en dagpengesats.

Hvad er forskellen på indkomsten mellem kontakthjælp og dagpenge?

Beløbet som du vil få hver måned, er ret betydelig for, hvordan du kan tillade dig at leve – alt efter om du modtager dagpenge eller kontanthjælp som ledig. Satser er meget forskellige fra hinanden, men det højeste du kan få før skat på kontanthjælp er 15.355 (Tal fra 2020), hvilket kræver at du er over 30 år, og forsørger et barn – derudover er der også en række andre krav der skal opfyldes. Dagpengesatsen er udregnet efter din nuværende løn, men vil maksimalt komme op på et beløb, svarende til 19.033 før skat (Tal fra 2020).

Hvor meget koster det at være medlem af en a-kasse?

Det er naturligvis forskelligt fra a-kasse til a-kasse, men et meget groft bud på et månedligt kontingent hos en a-kasse ligger mellem 400-500 pr. md. Er du studerende og er under 30 år, tilbyder de fleste a-kasse et gratis medlemskab, indtil du er færdig med din uddannelse, hvilket er en super fordel, da a-kasser kræver at du har været medlem i minimum et år, hvis du skal være berettiget til at modtaget dagpenge, efter en endt uddannelse.

Der er meget man skal sættes sig ind i, når man skal vælge a-kasse, og du kan læse meget mere om de enkelte a-kasse, og hvad du kan forvente som medlem af en a-kasse lige her.