Friheden på to hjul

0
2910
Frihed på to hjul

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Drømmen og tanken om en motorcykel har nok strejfet mange. Køreturene ud i det fri, rejsen på tværs af USA og de mange andre drømme om motorcykellivet, er der mange som på et tidspunkt i livet, har kunne nikke genkendende til. Desværre er den for mange også ofte synonym med uheld og dødsulykker. Hvis du er en af dem som går og leger med tanken om et motorcykelkørerkort, så læs med her.

Der er ingen tvivl om at en motorcykel lægger op til eventyr, og du kan køre verden tynd. Det kan man også i hvilken som helst lille bil, men det gør man jo bare ikke. Den helt store fordel ved en motorcykel er, at den er mindre end en bil. Den kan komme ind smalle steder, og det er ikke lige så svært at parkere den i vejkanten. Ligeledes er vinden omkring sig og fornemmelsen af at det ikke er noget mellem mennesket og asfalten også en af grundene til, at man forbinder motorcyklen med frihed. Hvis man tager på længere mc ture, er man også nødt til at pakke fornuftigt, da der ikke er plads til andet. Du vil helt sikkert opdage, at du har meget mere tid til at nyde naturen og slappe af, når du bare er dig selv.

Flere muligheder for at tage kørekortet

Der findes en lang række regler omkrig mc kørekort, når man er under 24, kan man ikke vælge en hvilken som helst motorcykel. Hvis man tager kørekort til motorcykel når man er 18 eller 19 år, kan man kun tage kørekort til kategori A1, altså en motorcykel på 250 cc og på til 15 hestekræfter. Når man derimod fylder 20 år, må man tage kørekort til kategori A2, som er nummeret større. Først når man er 22, må man tage kørekort til alle typer (A).