Gode grunde til at skifte til et pillefyr

0
1837

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der er mange gode grunde til at skifte til et pillefyr, hvis ens nuværende varmekilde er et oliefyr. Der er især to altoverskyggende grunde til at du skal gøre det. Den første grund og den som mange nok vil se som den vigtigste er økonomien. Det er nemlig langt billigere at opvarme huset med et pillefyr som dette end det er at skulle købe olie til et oliefyr.

Så meget kan du spare

Hvor mange penge du sparer i kroner og ører handler naturligvis om, hvor meget du bruger på nuværende tidspunkt. Men typisk siger man, at man kan spare omkring 60% på varmeregningen, hvis man skifter oliefyret ud. Alt efter hvor stort ens forbrug måtte være svarer det typisk til, at investeringen i et pillefyr er tjent hjem på mellem 3 og 4 år.

Har du allerede et pillefyr, men et ældre et af slagsen, kan der også være god ræson i et skifte til et nyt. De er blevet langt mere effektive, og har et langt lavere forbrug. Har man allerede et pillefyr, kan det altså også betale sig. Her skal man dog forvente en tilbagebetalingstid på lidt mere end de 2 til 4 år.

Gør det for en grønnere fremtid

Udover at man skal gøre det for sin egen pengepungs skyld, så er det også godt at gøre for miljøet. Noget af det der forurener mest, og som der samtidig er knaphed omkring er fossile brændstoffer. Et oliefyr er i sagens natur meget afhængig af olie. Olie er forurerende og set i det lange perspektiv vil prisen på olie nok kun gå en vej. Så samtidig med at du tænker grønt tænker du også økonomisk.