Har COVID-19 givet dig en nyt syn på frivillighed?

0
922

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

2020 har været noget at et anspændt år, fyldt med sygdom, ensomhed og frygt for at blive smittet, hvis man er i en risikogruppe. 2020 har derfor også været et år, hvor frivillighed har været afgørende for, hvordan smittetrykket af COVID-19 har ligget her i Danmark. Rigtig mange raske danskere valgte nemlig i foråret at gøre en forskel for dem, som var bange for at komme ud for deres hjem – ved f.eks. at handle de nødvendige dagligvarer eller hente deres livsnødvendige medicin.

Dette har uden tvivl haft en stor betydning for det forholdsvis lave smittetal, som vi har haft her i Danmark indtil videre, og det viser bare hvor vigtigt frivilligt arbejde er, og at det hjælper de steder som der har hårdt brug for det.

Det at være frivillig har derfor sat stort aftryk på rigtig mange danskere i denne periode, og er du én af dem som har ydet frivilligt arbejde, eller har perioden bare gjort at du har fået lidt flere tanker omkring det – så skal du da helt sikkert undersøge nogle flere muligheder for dit fremtidige frivillige arbejde.

Når vi senere hen kommer helt ud af denne her krise, så vil vi derfor godt opfordre dig til at undersøge, hvad det vil sige at være frivillig i udlandet. Selvom der er en global krise lige nu, så er der altid områder i verden, som altid har det svært, og som har brug for hjælpe af os, som kan give dem det. Det kan være alt fra skolelærer/pædagog til sygeplejerske/ergoterapeuter som der er brug for.

Frivillighed i udlandet er noget som kan danne dig som menneske, og som virkelig lønner sig på den lange bane, da der altid er hårdt brug for det, og fordi det i den grad værdsættes af alle. Undersøg dine muligheder for frivilligt arbejde allerede i dag, og find ud af hvordan du kan og gerne vil hjælpe andre.