Hvad skal der ske, når en person i familien dør

0
1962

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Vi kommer alle til at opleve, at et nært familiemedlem sover stille ind – og ikke længere vil være iblandt os. Dette er for alle en rigtig svær tid, både fordi man som familiemedlem, og som efterladt er i dyb sorg over den person som man har mistet. Men man står også i en situation, hvor der nu er stillinger der skal tages og man nu har ansvaret for de ting, som udover familien, også er efterladt.

Tale med præst og bedemand

Når man har mistet et familiemedlem, skal vedkommende som oftest begraves, eller bisættes – efter en kirkegang. De efterladte skal her i sammen råd med præst og bedemand, fortælle, eller finde ud af hvordan den afdøde skal sænkes i jorden. Hvis der ikke har været noget ønske fra den afdøde, skal i som efterladte, finde ud af, hvad der skal ske.

Hvis hjemmet skal tømmes

Bor den afdøde i din egen lejlighed, eller måske i hus, så er der en bolig her, som skal tømmes – til næste ejer eller lejer af boligen. Det er derfor jer efterladte, som har ansvaret for at tømme den bolig, som den afdøde måtte have boet i.

En hjælp som mange gør brug af, er at få et professionelt firma, til at tømme og rydde jeres dødbo – da der ikke er forbundet nogen relation mellem dem, og den afdøde. Det kan derfor være lidt lettende for de efterladte at lade dem om dette.

Evt. arv

Når en person dør, som skal én eller en række personer, arve efter den afdøde. I de fleste tilfælde, så har man som person selv skrevet et testamente – enten hos en advokat, eller udformet et selv. I som efterladte bør finde dette, hvis i ikke ved hvor det er gemt. Hvis arven skal gå, som den afdøde har ønsket det.