Kom nemt omkring med en påhængsmotor

0
1800

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

En påhængsmotor er en mindre motor, du hænger ud på bådens agterstavn. Med en påhængsmotor kan du slippe årerne og komme fremad i et rimeligt tempo uden anstrengelser. En påhængsmotor er beregnet til mindre både. Det kunne være joller eller gummibåde.

Fremdrift og styring

Med påhængsmotoren får du nem fremdrift, men du får også styringskontrol. Påhængsmotoren har en styrepind eller fjernbetjening, så du uden problemer kan dreje båden i den ønskede retning.

Når du ikke bruger påhængsmotoren, kan du nemt afmontere den. Det betyder, at du har mulighed for at opbevare den i skuret eller kælderen derhjemme. Det gør det også let at sende den til reparation, hvis den går i stykker.

 

Find motoren med den rigtige benlængde

Når du skal ud at købe en påhængsmotor, skal du være opmærksom på, at du får fat i en motor med den rigtige længde på benet. Køber du en motor, hvor benet er for kort, kan skruen ikke nå vandet. Køber du derimod en, hvor benet er for langt, vil både have svært ved at sejle. Hvis du skal have en påhængsmotor til for eksempel din jolle eller gummibåd, bør du se efter en motor med et ben på mellem 35 og 46 cm.

 

Valg af motorolie

De fleste påhængsmotorer bruger 2-takts-motorolie, men det er bestemt ikke ligegyldigt hvilken olie, du vælger. Du kan ikke bare vælge den samme olie, som du hælder på knallerten. Motorolien skal have et bredt temperaturspænd, fordi du både skal kunne starte båden på en frostkold vintermorgen og en solrig sommerdag. Det kan være en god idé at vælge en outboard-motorolie, som er forblandet.

 

Kom nemt omkring

En påhængsmotor gør det nemt at komme omkring, hvis du har en lille båd uden indbygget motor. Er du typen, der går på jagt fra vandsiden, kan påhængsmotoren være en stor hjælp. Særligt på hjemturen kan det være rart ikke at skulle ro ind mod land.

Hvis du skal have familie eller venner med på en lille sejltur i gummibåden, kan påhængsmotoren også være en god investering. Det er hyggeligt at sejle omkring havneområdet eller langs kysten, og med en påhængsmotor er ingen af jer tvunget til at ro.

 

Den rigtige påhængsmotor til den rigtige pris

Påhængsmotorer kommer med forskellige funktioner og til forskellige priser. Er du på udkig efter en ny påhængsmotor, kan du tjekke forskellige sider på nettet. Her kan du finde en god motor til en pris, der er til at betale.