Lær dansk og få kendskab til dansk sprog, kultur og samfund

0
2400
Select language. Learning, translate languages or audio guide concept. Audio input output control panel with flags and plug. 3d illustration

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Uanset din etniske herkomst, så kan du lære at tale dansk med den rette undervisning. Du skal selvfølgelig også selv være indstillet på at lægge noget arbejde bag, men alt det får du hjælp og inspiration til, når du starter på danskundervisning.

Danskundervisning for udlændinge startede i 70’erne

Der findes mange forskellige udbydere af danskundervisning. En af de sprogskoler i Danmark, der har været med i allerlængst tid, er IA Sprog. IA Sprog startede op i 1970’erne, da de første tyrkiske immigranter kom til Danmark for at arbejde og tjene penge. De travle, såkaldte gæstearbejdere, arbejdede mange timer, så de havde ikke tid til at gå i skole og lære dansk i dagtimerne. Derfor blev IA, Indvandrernes Aftenskole, stiftet. Meget har ændret sig siden. IA har i dag kursister med alle nationaliteter og fra forskellige brancher og uddannelser.

Fleksibel danskundervisning

Det er krævende at lære sprog, men det kan passes ind i en travl hverdag takket være IA Sprogs online læringsplatform. For dig, der har en travl arbejdsuge, kan du med fordel melde dig til et fleksibelt kursusforløb, hvor du kun behøver at komme til danskundervisning én gang om ugen. IA Sprog tilbyder “Danskkursus Flex”, som ved hjælp af blended learning skaber et flow mellem klasseundervisning og online aktiviteter. Klasseundervisningen har fokus på udtale, vejledning og feedback fra din lærer. På egen hånd vil du gennem øvelser og den online læringsplatform træne dine mundtlige færdigheder. Dette kan du gøre, når det passer bedst ind i din hverdag.

Forberedelse til Dansk Prøve 3

Hvis du planlægger at tage Prøve i Dansk (PD3) kan du hos IA Sprog blive klædt godt på til prøven med et forberedelseskursus, hvor du får træning i alle prøvediscipliner. Undervisningen er tilrettelagt med fokus på dine stærke og svage sider, og du får detaljeret feedback på, hvordan du bliver bedre.

Fokus på sprog og dansk kultur

Hvis du er tvivl om, om du er meldt til det rette kursus og niveau, så kan du være helt rolig. For alle tilmeldte kursister bliver inviteret til en screening med en vejleder for at sikre, at man kommer ind på det rette undervisningsforløb. Lige fra den første dag vil der være fokus på udtale, da dette er med til at gøre dit dansk mere flydende og let. Sideløbende vil du arbejde med læsning, lytning og strategier til at kommunikere med danskere. En stor del af kursernes fokus er på at lære dansk gennem emner relateret til hverdagsliv og kultur i Danmark.