Undgå indbrud: Disse 7 steder bør du ikke gemme husnøglen

0
2282

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det er en god idé at have en ekstranøgle til huset, i tilfælde af at du har glemt nøglen. Det kan dog hurtigt blive nemt for indbrudstyven at komme ind i din bolig, hvis du gemmer din ekstranøgle på et af de mest oplagte steder.

Herunder følger en oversigt over de 7 mest oplagte steder at gemme husnøglen. Dem skal du for alt i verden undgå, hvis du ikke vil invitere ubudne gæster ind i dit hjem.

Smart at gemme en ekstranøgle

Det er smart at gemme en ekstranøgle på din grund, hvis du eller en anden fra husstanden smækker sig ude, glemmer sin nøgle, eller hvis der blot er behov for at lukke gæster ind, imens du er på arbejde eller ikke er hjemme. Du behøver således ikke at foretage en nøglebestilling (det kan du gøre hos denne låsesmed i Birkerød), blot fordi du har glemt din nøgle.

Det er dog ikke klogt, hvis du gemmer nøglen på de samme steder, som alle andre gør det. Hvis du vælger et af de steder, som er mest oplagt, risikerer du, at indbrudstyven nemt kan finde den. Det resulterer ikke alene i, at du med stor sandsynlighed får stjålet værdifulde ting fra din bolig – det resulterer også i, at du ikke kan få forsikring, eller at den er langt mindre, end den ellers ville være.

Det går nemlig ind under et simpelt tyveri, hvis tyven har fået adgang til din bolig uden synlige tegn på indbrud. Her får du ikke erstatning, hvis der bliver stjålet penge, guld og sølv, frimærker, smykker, værdipapirer og lignende. Der er samtidig et maksimalt beløb, som du kan få udbetalt for særlige genstande.

På disse 7 steder må du IKKE gemme nøglen

Der er mange dumme steder at gemme husnøglen, fordi de er for oplagte. Derfor kan du med fordel finde et andet sted, hvis du vil være sikker på, at det er vanskeligt for tyven at finde den. Undgå at placere ekstranøglen på følgende steder:

  1. I det el-skabet, som er placeret udenpå boligen
  2. I en snor indenfor brevsprækken, hvor det er muligt at fiske den ud
  3. En sålbænk, som er placeret ved vinduet
  4. Under en krukke
  5. Under dørmåtten
  6. Ovenpå en lampe, som står i haven
  7. I skuret – medmindre det er godt gemt væk