Vin giver maden lidt ekstra

0
1831

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Forestil dig en lækker aften; du har fri og derhjemme venter din bedre halvdel med nogle lækre bøffer grillet medium rare med nogle bagte rodfrugter og en frisk salat. Derudover er der forretten med fisk og til dessert en italiensk isdessert. Ude på altanen er der dækket op med hvid dug, levende lys og på mobilen har man hentet klassisk violinmusik der svagt vil kunne høres i baggrunden.

Hvordan ville denne aften se ud hvis man fjernede vinen? Det ville ikke helt være det samme, og ikke kun fordi at vin er blevet indlært som en romantisk genstand men lige så meget fordi at vin til mad sætter en ekstra smagsoplevelse og dermed tilgang til menuen.

Få en god kontakt

Vin er et meget komplekst stykke håndværk og at finde de rette vine der passer til henholdsvis fisk, bøf, kage og andet, virker for nogle som den største jungle at træde ind i. Her er det godt at skaffe sig kontakter der i det mindste ved noget om vinmarkedet og særligt vil kunne give dig en simpel vejledning til hvilken vin til hvilket mad der passer bedst.

Jo bedre en sådan kontakt er, desto mere vil du kunne score point. Simple ting som at vide hvornår du skal bruge en sød vin og hvornår gerne må bruge en lidt mere syrlig vin kan gøre en kæmpe forskel for oplevelsen af hele måltidet og generelt den romantiske aften hvor vinen netop skal gøre sit arbejde for at gøre det hele til en succes.

Vin har måske en romantisk status, men der kan selv billigt sprøjt danne et sløret udgave af en lækker middag med sin eneste ene. Med sand kvalitet og korrekt valg vil det være en klar og perfekt aften for jer begge. Det er noget ægte vin kan.